Hogyan utazzunk Norvégiába olcsón: 16 tipp és mennyibe kerül valójában

Norvégiába utaznál, de a költségvetési kereted kicsi? Látni szeretnéd a fjordok országát, végigjárni a világhírű Trolltunga, Kjerag és Preikestolen túrákat, anélkül, hogy egy vagyonba kerülne? Vagy esetleg csak csendben ücsörögnél a világ szélén, a sarkkör közelében, egy olyan világban ahol soha nincs sötétség? Nézd meg nekünk hogyan sikerült és mennyi pénzre van szükséged!

Ha jobban megfelel, ezt a cikket olvashatod angolul és románul is, a jobb oldalon lévő ikonokat használva.

Olvasáshoz szükséges idő: 10 perc

Norvégia a bakancslistám első helyein volt már egy ideje és hosszú hetek tervezését követően, idén nyáron végre sikerült eljutnom oda. És micsoda feledhetetlen élmény volt! Több mint két hét kirándulás után a barátnőm társaságában, bátran kijelenthetem, hogy a 30 ország közül melyet meglátogattam, Norvégia egyértelműen az első háromban van.

Viszont Norvégia nem csak a gyönyörű fjordjairól és látványos tájairól híres… a világ egyik legdrágább helyeként is tartják számon. A következőkben 16 tippet osztunk meg veletek, arról, hogy hogyan korlátozhatjátok a kiadásaitokat a távoli északon és részletes költségvetést is adunk a legjobb és a legrosszabb esetre, egy két hetes kirándulásra.

Szállás

Minden kétséget kizáróan a szállás nagyon drága Norvégiában, még a nyugat-európai árakhoz képest is, főleg nyáron a népszerű helyek közelében. Nem hiszed? Keress rá gyorsan a booking.com-on!

Ha idejében foglalsz, vagy valami elszigetelt helyre mennél, találhatsz jó áron szállásokat, de még így is drága lesz. Szerintem olyan 32000 forint (450 RON) egy éjszakára egy kétszemélyes szobára már jó árnak számít. Ha utolsó percre hagyod a szálláskeresést, simán számolhatsz kétszer ennyivel is, kivéve a kempingbeli házikókat, amiket meg lehet kapni 39000 forint (550 RON) körüli árért is éjszakánként. Egy szóval ha nem akarod, hogy a szállásra költött pénz az egekbe szökjön és nem akarsz az autóban aludni két hétig, egyetlen lehetőséged marad.

1. Aludj sátorban

Egyesek számára ez elképzelhetetlen, de valószínűleg te nem tartozol ebbe a kategóriába, ha ezt olvasod. Én személy szerint imádok sátorban aludni, közel érezni magam a természethez. Még egy furcsa perverzióm is van, hatalmas viharokban sátorban aludni 🙂 (persze csak jó minőségű sátrakban, mint a miénk!). Minden évben a tavasz közeledtével már keresem a kifogásokat, hogy elővehessem a sátramat és aludhassak a szabad ég alatt.

Az előzetes informálódásommal ellentétben, a kempingárak Norvégiában nem is olyan magasak Európa többi részéhez képest. Legtöbb 7500 forintot (110 RON) fizettünk egy éjszakáért (egy kocsira, egy kicsi sátorra és két felnőttre), a déli turistás részen, Odda közelében. A legolcsóbb északon volt több helyen is, 4900 forint (70 RON) egy éjszakára. Bónuszként, a kilátás általában pompás ezekből a kempingekből!

Ébredés egy norvégiai kempingben, Øvre Årdal-ban
Ébredés egy norvégiai kempingben, Øvre Årdal-ban
Kemping Odda mellett, Norvégia
Kemping Odda mellett, Norvégia
Kilátás egy norvég kempingből, Odda mellett
Kilátás egy norvég kempingből, Odda mellett

2. Vadkempingezz amikor csak lehetséges

Szerencsére a Norvég törvény nagyon megengedő a vadkempingezés tekintetében. Ami nem jelenti azt, hogy a gyönyörű természetet nem kell tisztelni! Láttunk pár csúnya dolgot amit turisták hagytak maguk után és Norvégia volt az utolsó hely, ahol erre számítottunk.

Tehát mire vársz? Tanulmányozd kicsit a norvég törvényt és keress vadkempingező helyeket amíg legális! Ingyen van!

Ellentétben egy másik északi országban, Izlandon, a vadkempingezés gyakorlatilag illegális. És van egy sejtésem, hogy legalábbis részben a fent említett embertípus miatt.

Vadkempingezés Norvégia déli részén
Vadkempingezés Norvégia déli részén
Vadkempingezés Møre og Romsdal megyében
Vadkempingezés Møre og Romsdal megyében

Utazás

Az utazási logisztika ára hamar elfajulhat, több okból is. Olvasd el figyelmesen az alábbi tippeket, hogy ez veled ne fordulhasson elő!

3. Utazz autóval

A közszállítás nem olcsó Norvégiában. Kérdezz meg bárkit, aki kipróbálta a “Norway in a nutshell”-t, a körutat amt gyakorlatilag mindenki megtesz, aki csak pár napra érkezik Norvégiába. De ha csak egy darabkáját tennéd meg az útvonalnak és csak a világhírű kisvasutat próbálnád ki Flåm és Myrdal között, az is sokba fog kerülni. Viszont ha nyáron mész és nem foglaltál hetekkel előre, egy gonddal kevesebb, mert biztos minden jegy el lesz kelve már.

A legjobb opció autóval utazni, több okból is kifolyólag: a legolcsóbb, rugalmas és Norvégia infrastruktúrája egy külön bejegyzést érdemel. Norvégiában vezetni egyszerűen elbűvölő, legalábbis az idő nagy részében. Miért nem mindig? Lásd a következő tippet!

4. Tartsd be a sebességkorlátozásokat NAGYON szigorúan

Norvégiának több mint egy évszázadra visszamenő tradíciója van ami a sebességkorlátozásokat illeti. Az első országok között volt a világon, ami bevezette a maximális megengedett sebességet 1912-ben (15km/h-t helyiségen belül, 35km/h-t helységen kívül). És a büntetések egyszerűen ELKÉPESZTŐEK. Hidd el, nem akarod kipróbálni milyen ha Norvégiában megbüntetnek gyorshajtásért, akár börtönbe is kerülhetsz, vagy közmunkára is foghatnak.

Ami azt illeti, tulajdonképpen a sebességkorlátozások jól jönnek… legalábbis az idő nagy részében. Sok olyan út van, amelyiken két kocsi nem fér el egymás mellett és speciális találkozó pontokon kell bevárják egymást (néhányat, de nem mindet nagy “M” betűvel jeleznek ezek közül). Más helyeken az út egyszerűen annyira kanyargós, hogy még a sebességhatárt sem igazán lehet elérni, pedig higgyétek el, elég erősen próbálkoztam! Viszont vannak jó minőségű utak, melyek több száz kilométeren keresztül haladnak enyhe kanyarokkal, ezeken szerintem nyugodtan lehetne lazítani a korlátozásokon (már ha egy jávorszarvas család nem dönt úgy, hogy pont előtted szeretne átkelni az úton, ami gyakrabban fordul elő, mint gondolnátok!).

5. Utazz a saját autóddal ha lehetséges

Gyakorlatilag bárhonnan Európából jobban megéri elvezetni Norvégiáig, mint elrepülni és kocsit bérelni. Igen, messze van, tudom… 8000km-t vezettünk kicsivel több, mint két hét alatt. De úgy döntöttünk, hogy több szabadnapunk és idegünk van, mint pénzünk 🙂

6. Bérelj autót Svédországban vagy Dániában, Norvégia helyett

Ha egyszerűen kizárt, hogy ennyit vezess, megpróbálhatod amit pár barátom csinált: repülj Svédországig és bérelj autót ott. Még ha a svéd autóbérlés sem lesz éppen olcsó, mikor legutóbb néztem, még mindig fele annyiba került, mint Norvégiában. Vagy megpróbálhatod megnézni a dán árakat is, nincs messze és általában véve olcsóbb, mint Svédország.

7. Használd a kompokat bölcsen

Általában mikor valaki, aki nincs megszokva a kompok használatával, meghallja az árát a kompjegyeknek, az első reakciója az szokott lenni, hogy hagyjuk a kompozást, majd körbe megyünk autóval. Csak lassan a testtel! A Norvégiába menő nagy kompok esetében ha kicsit utána számolunk, a komp ára nagyjából ugyanannyi, mint a körbe úton elhasznált üzemanyagé (meg az esetleges híd átkelések díja – lásd lentebb) lenne, viszont időt és idegeket spórolhatunk a komppal. Norvégián belül ugyanez igaz, azzal a megjegyzéssel, hogy sokszor nincs is más lehetőség tovább menni, csak komppal!

Egyébként is, a kompozás önmagában véve is egy élmény. Mindkettőnk számára ez volt az első alkalom, hogy ilyen hatalmas komppal utazhattunk és én személy szerint le voltam nyűgözve, ami velem igencsak ritkán fordul elő. Olyan, mint ha egy teljes repülőtér duty-free részlege utazna veled együtt, éttermestől, üzletestől, kaszinóstól. És bónuszként bármikor ki lehet menni a tenger hullámait bámulni (már ha az ember bírja a hűvös szelet és az időnkénti esőt). Ne feledjétek, a nagy kompokhoz szükséges az útlevél, még ha repülővel vagy földön be is lehet lépni az országba csak a személyivel!

A Norvégián belül közlekedő kis kompok esetén ellenőrizzétek előre a menetrendet. Mi szerencsések voltunk és soha nem kellett fél óránál többet várnunk, de vannak kompok, melyek órákon keresztül nem járnak éjszaka, így egy nem túl kényelmes helyen ragadhatunk jó pár órára ha ezt nem vesszük figyelembe!

Szintén fontos tudni a különbséget az országutak számára összeköttetést biztosító megszokott kompok és az ezeknél jóval drágább turista kompok között. Például a Preikestolen – Kjerag zónában jó ötletnek tűnhet a Forsand – Lysebotn komp használata, hogy ezzel elkerüljük a körbe kocsikázást, de nézzétek csak meg az árát a Lauvvik – Oanes normál komphoz képest!

A szép időt és kilátást élvezve a Lauvvik és Oanes közötti kompjáraton
A szép időt és kilátást élvezve a Lauvvik és Oanes közötti kompjáraton
A Hirsthals (Dánia) és Kristiansand (Norvégia) közötti útvonalon közlekedő nagy kompok egyike
A Hirtshals (Dánia) és Kristiansand (Norvégia) közötti útvonalon közlekedő nagy kompok egyike
A Skagerrak tengerszoros átkelése Dánia és Norvégia között egy nagy komppal
A Skagerrak tengerszoros átkelése Dánia és Norvégia között egy nagy komppal
Az éjszakai kompra várva valahol Norvégiában
Az éjszakai kompra várva valahol Norvégiában
Oanes - Lauvvik komp árak
Oanes - Lauvvik komp árak
Forsand - Lysebotn komp árak
Forsand - Lysebotn komp árak

8. Tervezzétek meg idejében a nagy kompokkal való átkeléseket

Gondoljatok a nagy kompokra úgy, mint az olcsó repülőgép társaságokra, mint a WizzAir, BlueAir, RyanAir, vagy EasyJet. Általában minél korábban veszitek meg a jegyet, annál olcsóbban juthattok hozzá. Mi ezt nem tudtuk, így kb. 16000 forinttal (235 RON) fizettünk többet azért, mert egy héttel később foglaltunk!

Autók várakozása a kompra való felhajtásra Hirsthalsnál
Autók várakozása a kompra való felhajtásra Hirtshalsnál
Autók hajtanak fel a Dánia - Norvégia kompra
Autók hajtanak fel a Dánia - Norvégia kompra

9. Utazzatok az éjszakai komppal!

Általában a nagy kompjáratoknak van éjszakai változata, amelyik nagyjából fele annyiba kerül. Ha idejében foglaltok, megúszhatjátok 22500 forint (320 lej) alatt, egy kocsira és két felnőttre!

10. Kerüljétek az Øresund hidat

Papíron jó ötletnek tűnhet átvezetni a Dániát és Svédországot összekötő hídon Koppenhága és Malmö között, de nem igazán az. Pár órát esetleg spórolhatunk vele, de egy elég nagy hídátkelési díjat fizetünk cserébe, miközben mehetnénk egyenesen a Rostock – Trelleborg, vagy Sassnitz – Trelleborg kompokkal, a Google Maps által javasolt népszerű Rostock – Gedser útvonal helyett. Az ár nagyjából ugyanaz és a 9-es tippet itt is lehet alkalmazni!

11. Kerüljétek a parkolókat a Trolltunga és Preikestolen útvonalak elejéről

A parkolási díjak ezeken a turistáktól hemzsegő helyeken óriásiak. Az alsó parkoló a Trolltungánál (Troll nyelvnél) normális esetben 17000 forintba (250 lejbe) kerül, a felső meg (ami nagy eséllyel tele lesz, ha nem érkezel jó korán) 20500 forintba (300 lejbe). Nekünk sikerült olcsóbban beszerezni, egy későbbi írásból megtudhatjátok hogyan! A Preikestolen (Szószék szikla) parkoló ehhez képest olcsó, “csupán” 7000 forint (100 lej).

Ahelyett, hogy kifizesd ezeket a parkolási díjakat, megpróbálhatsz keresni egy helyet az autónak a főút mentén és onnan 1-2 óra gyaloglással elérni a túrák kezdeti pontját.

12. Nézz utána a norvég útdíjaknak

Norvégiában egyes utak ingyenesek, viszont vannak olyanok is, melyek használatáért csinos kis összeget kell fizetni. Én nem bánom, hogy 4500 forintot (70 lejt) fizettem az atlanti alagút átkeléséért, vagy 2500 forintot (40 lejt) a látványos Tindevegen-en való vezetésért, de ha igazán számolni akartuk volna a banikat (ha a filléreket már nem lehet 🙂 ), ezek elkerülhető kiadások lettek volna.

13. Ha Csehországon át vezetsz, hozz magaddal cseh koronát otthonról

A szlovák határ után 25 Eurót fizettünk az egy hónapos matricáért, miközben a váltási árfolyamot nézve, 440 korona kb. 17 Eurónak felel meg. Ha hozzánk hasonlóan városnézést is tervezel Prágában, a korona jól jöhet metróra meg hasonlókra. Nekünk egy külön történet volt megfelelő aprót szerezni, amivel metrójegyeket vásárolhattunk, hogy bejussunk a központba!

14. Gondold meg, hogy hol tankolsz

Nézd meg előre az interneten az üzemanyag árát minden országban, melyen áthaladsz Norvégiáig és vissza. A mi esetünkben minél közelebb értünk Norvégiához, annál drágább volt a benzin, kivéve Szlovákiában, ahol drágább volt, mint Csehországban. Ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy az optimális stratégia az volt, hogy tele tankoljunk mielőtt elhagyjuk Romániát, majd tele tankoljunk mielőtt elhagyjuk Magyarországot, Szlovákián át, Csehországban egy tankolás mikor kezdett ürülni a tank, majd még egyszer mielőtt belépünk Németországba, ahol hasonlóan jártunk el, Dániában szintén. Visszafele jövetben nagyjából annyit próbáltunk tankolni, hogy elérjük a következő országot. Ha ezen felül még az üzemanyag minőségét is figyelembe vesszük a különböző országokban (amiből más és más fogyasztás következik), tovább lehet optim(al)izálni a dolgokat. Például Németországban egy Shell-nél érezhetően jobb minőségű benzint sikerült tankoljunk, még ha kicsit drágábban is, így meglepően alacsony fogyasztás jött ki arra a tankra, figyelembe véve a sebességkorlátozás nélküli zónákat.

A legtöbben tudják, hogy az autópályák mentén vannak a legdrágább benzinkutak, így érdemes figyelni a navigációs eszközt és néha lehajtani az autópályáról pár kilométer erejéig és az első faluban tankolni, ezzel is megspórolhatunk valamennyi pénzt.

Norvégiában azt figyeltük meg, hogy az üzemanyagárak alacsonyabbak a nagyobb városok (főleg Trondheim) környékén, összehasonlítva a kis izolált falvakkal. Magyarán pont az ellenkezője annak, mint amit bárhol máshol tapasztaltunk. Az árak igen drasztikusan tudnak változni megyéről megyére, sőt napról napra is. Mint más országokban is, a legolcsóbbak a személyzet nélküli benzinkutak, ahol kártyával fizetünk. Ne ijedj meg, ha egy nagyobb összeget, vagy két hasonló összeget vonnak le a káryádról tankoláskor, ezek a kutak így működnek és pár nap, vagy hét után visszakerül a pénz a kártyára. Ez kétszer is előfordult velünk Norvégiában és egyszer Svédországban. Általánosan nézve azt mondhatjuk, hogy délebbre drágább a benzin, kivéve Mo I Rana környékét, ahol talán egy picivel drágább, mint tőle valamivel délebbre.

Étel

Gondolom az már senki számára nem jelent meglepetést, hogy az étel is nagyon drága Norvégiában 🙂 Ha Svédországba repülsz, érdemes lehet egy ottani nagybevásárló központban jó alaposan felcuccolni kajával, viszont a legjobb lehetőség:

15. Hozd a kaját otthonról

Egyszerűen hangzik, de az már egy érdekesebb kérdés, hogy milyen ételt lehet hozni két hétre, ami meg sem romlik és rosszul sem lesz a látványától az ember egy idő után 🙂 Valószínűleg bizonyos kompromisszumokra szükség lesz ezen a téren, azt pedig, hogy mi hogyan csináltuk, megtudjátok egy későbbi írásból!

Tortellini készítés Norvégiában
Tortellini készítés Norvégiában

16. Igyatok sima vizet

Ez magától értetődő kellene, hogy legyen. Csak vegyetek 1-2 nagy csomag vizet és folyamatosan töltsétek újra. Víz van Norvégiában elég, emiatt nem kell aggódni, ha nagyon szkeptikus vagy, hozhatsz magaddal vízszűrőt. Én nagyon érzékeny vagyok az ivóvízre, de két hét alatt nem volt semmiféle problémám, pedig maximum 2-3-szor használtam a vízszűrőmet, amikor nem ízlet a csapvíz valamelyik kempingben. Ha kevésbé vagy válogatós víz terén, valószínűleg nincs szükséged semmiféle tisztítási módszerre.

Megértettem, tehát mennyibe kerül?

Legjobb eset

Ha van egy alacsony fogyasztású dízeles autód nagy csomagtartóval, hárman befértek. Sátrastól, hálózsákostól, derékaljastól, ételestől, vizestől, túracuccostól úgy gondoljuk, hogy erre a kirándulásra négy ember egy autóra túl sok (de persze meg lehet próbálni, ezzel még többet spórolva). Tegyük fel, hogy nem vagy olyan őrült mint én és nem akarsz a sarkkörig elvezetni, inkább csak délen maradsz és élvezed a fjordokat. Ha már hárman vagytok, akkor mindig lesz valaki akinek van energiája vadkempingező helyet keresni, így a szállás Norvégiában ingyen lesz. Bontsuk le a költségeket:

Üzemanyag: 6000 km, 5l/100km = 300l, kb. 160000 forint, fejenként 53000

Nagy kompok: két átkelés, 42000 forint összesen, 14000 fejenként

Kis kompok: négy átkelés, kb. 5500 forint fejenként

Magyar matrica (egy hónapra): 4800 forint, 1600 fejenként

Szlovák matrica (egy hónapra): 4500 forint, 1500 fejenként

Cseh matrica (egy hónapra): 5500 forint, 1800 fejenként

Norvég útdíjak: megfelelő tervezéssel nem kellene több legyen 5000 forintnál fejenként

Szállás: négy éjszaka olcsó kempingekben útban Norvégia felé és vissza,  8000 forint fejenként

Étel két hétre: kb. 23000 forint fejenként

Összesen: 115000 forint (1650 lej)

Legrosszabb eset

Tegyük fel, hogy egyedül utazol és egy kevésbé gazdaságos autód van. Hozzánk hasonlóan levezeted mind a 8000 kilómétert és nem vagy a vadkempingezős típus, így minden éjjel kempingben alszol és élvezed a civilizáció vívmányait, mint a zuhany meg az angol wc 🙂

Üzemanyag: 8000 km, 8l/100km = 640l, kb. 340000 forint

Nagy kompok: két átkelés, 42000 forint

Kis kompok: hat átkelés, kb. 27500 forint

Magyar matrica (egy hónapra): 4800 forint

Szlovák matrica (egy hónapra): 4500 forint

Cseh matrica (egy hónapra): 5500 forint

Norvég útdíjak: kb. 26000 forint

Szállás: négy éjszaka olcsó kempingekben útban Norvégia felé és vissza, 26000 forint

10 éjszaka norvég kempingekben (néha zuhanyozásért is fizetve): 65000 forint

Étel két hétre: kb. 23000 forint

 Összesen: 565000 forint (8150 lej)

Következtetés

Amint az látható, jó nagy különbség van a legjobb és a legrosszabb eset végösszegei között és a legtöbb ember valahová a kettő közé fog esni, ahogy mi is, prágai városnézéssel és útközben hotelben alvással együtt. Érdemes megfigyelni, hogy a legnagyobb kiadás mindkét esetben az üzemanyag, így érdemes utitársakat keresni, ezzel sokat lehet spórolni!

Emlékeztetőként ez egy OLCSÓ utazási módszer Norvégiába, melynek során kompromisszumokat kell majd hozzál. Kényelmes lesz minden esetben? Nem igazán! Megéri? Mi az hogy!

Még ha hideg is van és esik az eső, még ha ugyanazt az ételt eszed már napok óta, élvezd minden pillanatát a kirándulásnak! Végtére is, életed egyik legcsodálatosabb utazása lesz, hidd el!

This Post Has One Comment

Vélemény, hozzászólás?

Close Menu